Bábovka

Toto je recept na základnú bábovku, ktorý môžete podľa chuti obmieňať. Bábovka je veľmi jednoduchý zákusok, ktorý sa výborne hodí ku káve alebo čaju a nie je zložitý na prípravu. Je výbornou alternatívou ak potrebujete zákusok pripraviť rýchlo. Bábovka Vás dokáže aj pomerne dosť zasýtiť. Do cesta môžete podľa chuti pridať hrozienka, nakrájané zavárané mandarínky, kúsky čokolády, alebo čokoľvek iné podľa Vašej chuti. Ak máte radi čokoládu, môžete upečenú a vychladnutú bábovku poliať roztopenou čokoládou alebo čokoládovou polevou.

Ingrediencie:

  • 3 vajcia

  • 210g polohrubej múky

  • 100g práškového cukru

  • 2PL medu

  • 1 vanilkový cukor

  • 6PL mlieka

  • ½ prášku na pečenie

  • 75g zmäknutého masla

  • 3PL kakaa

  • Práškový cukor na posypanie

  • Hrubá múka na vysypanie formy

  • Olej na vymastenie formy

Postup:

  1. Vyšľaháme vajcia s práškovým a vanilkovým cukrom do peny.

  2. Zašľaháme zmäknuté maslo, med a mlieko.

  3. Postupné pridávame múku a nakoniec pridáme prášok na pečenie.

  4. Cesto si rozdelíme na dve polovice a do jednej polovice pridáme kakao a premiešame.

  5. Rúru predhrejeme na 180°C.

  6. Formu na pečenie bábovky vymastíme olejom a vysypeme hrubou múkou.

  7. Do vymastenej a vysypanej formy nalejeme čo najtenšiu vrstvu bielej polovice cesta.

  8. Na bielu vrstvu nalejeme tenkú vrstvu kakaovej polovice cesta.

  9. Čím budú vrstvy tenšie a čím viac ich bude, tým krajší vzor bude bábovka mať. Takto striedame vrstvy, až pokiaľ sa neminie všetko cesto.

  10. Navrstvené cesto vo forme vložíme do rúry a pečieme asi 30minút.

  11. Či je bábovka upečená, zistíme pomocou špáradla.

  12. Upečenú bábovku nožom opatrne pooddeľujeme od stien formy a vyklopíme na tanier.

  13. Ak máte radi sladšiu bábovku, môžete ju posypať práškovým cukrom.

  14. Dobrú chuť.   

Tento recept nám zaslala Muffinka.

Leave a Reply

Close Menu