Ingrediencie:
3 vajcia
210g polohrubej múky
100g práškového cukru
2PL medu
1 vanilkový cukor
6PL mlieka
½ prášku na pečenie
75g zmäknutého masla
3PL kakaa
Práškový cukor na posypanie
Hrubá múka na vysypanie formy
Olej na vymastenie formy
Postup:
Vyšľaháme vajcia s práškovým a vanilkovým cukrom do peny.
Zašľaháme zmäknuté maslo, med a mlieko.
Postupné pridávame múku a nakoniec pridáme prášok na pečenie.
Cesto si rozdelíme na dve polovice a do jednej polovice pridáme kakao a premiešame.
Rúru predhrejeme na 180°C.
Formu na pečenie bábovky vymastíme olejom a vysypeme hrubou múkou.
Do vymastenej a vysypanej formy nalejeme čo najtenšiu vrstvu bielej polovice cesta.
Na bielu vrstvu nalejeme tenkú vrstvu kakaovej polovice cesta.
Čím budú vrstvy tenšie a čím viac ich bude, tým krajší vzor bude bábovka mať. Takto striedame vrstvy, až pokiaľ sa neminie všetko cesto.
Navrstvené cesto vo forme vložíme do rúry a pečieme asi 30minút.
Či je bábovka upečená, zistíme pomocou špáradla.
Upečenú bábovku nožom opatrne pooddeľujeme od stien formy a vyklopíme na tanier.
Ak máte radi sladšiu bábovku, môžete ju posypať práškovým cukrom.
Dobrú chuť.
Tento recept nám zaslala Muffinka.