Boloňská omáčka

Boloňská omáčka

Táto omáčka využíva ingrediencie typické pre Taliansko, ako napovedá názov. Je hustá, mäsová, rajčinová, vonia po bylinkách a výborne sa hodí k cestovinám. Najčastejšie sa používa so špagetami, je však veľmi dobrou voľbou aj do lasagní. Dala by sa využiť aj ako mäsová zmes k hriankam, alebo aj inak, podľa Vašej chuti fantázie.

Ingrediencie:

  • 2ks cibule
  • 2ks mrkvy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 500g mleté hovädzie mäso
  • Soľ
  • Čierne mleté korenie
  • Mletá rasca
  • Majorán
  • Oregano
  • Bazalka
  • 3dl červené víno
  • 2ks lúpané krájané rajčiny v konzerve
  • 1dl olej
  • Voda, alebo vývar

Postup:

  1. Dáme si rozohriať olej do nádoby, v ktorej budeme omáčku pripravovať a medzitým nakrájame na kocky cibuľu, a na jemno nakrájame, alebo postrúhame mrkvu.

  2. Keď je olej rozohriaty, pridáme do nádoby nakrájanú cibuľu. Opekáme, pokiaľ cibuľka nezačne zlatnúť, potom pridáme aj mrkvu, prelisovaný cesnak a mleté mäso.

  3. Mleté mäso sa snažíme vareškou rozdrviť na čo najmenšie kúsky.

  4. Opekáme a popri tom zmes dochucujeme soľou, čiernym mletým korením a mletou rascou.

  5. Keď sa mäso začne prichytávať, podlejeme červeným vínom a pridáme lúpané rajčiny.

  6. Dusíme minimálne hodinu, ale čím dlhšie, tým lepšie. Kontrolujeme, aby sa zmes nepripaľovala, premiešavame, a občas podlievame vývarom, alebo vodou.

  7. Keď sa zmes prepojí, má dobrú konzistenciu – na špagety by mala byť redšia, na lasagne hustejšia – a mäso je uvarené, pridáme bylinky. Oregano, majorán a bazalka najlepšie vyniknú a rozvonia túto zmes ako čerstvé na jemno nasekané bylinky, dobre však poslúžia aj sušené.

  8. Zmes pred servírovaním ochutnáme, a prípadne dosolíme, alebo dokoreníme.

  9. Dobrú chuť.

This Post Has 24 Comments

  1. Jackdes

    [url=https://synthroidotc.com/]synthroid 100[/url] [url=https://edviagra.com/]otc viagra pills[/url] [url=https://cialispt.com/]cost of daily cialis[/url] [url=https://ventolinhl.com/]buy ventolin inhalers online[/url]

  2. Evades

    [url=http://otcazithromycin.com/]how to buy azithromycin 250 mg[/url]

  3. Jimdes

    [url=https://propeciaff.com/]finasteride prescription uk[/url] [url=https://doxycyclinemeds.com/]where to buy doxycycline[/url] [url=https://mcialis.com/]how to get cialis discount[/url] [url=https://creamretina.com/]tretinoin in mexico[/url] [url=https://viagrazett.com/]viagra tablets india[/url]

  4. Evades

    [url=http://edviagra.com/]viagra coupon discount[/url]

  5. Charisse Tavella

    Thanks for your marvelous posting! I really enjoyed reading it, you could be a great author. I will be sure to bookmark your blog and will eventually come back at some point. I want to encourage that you continue your great posts, have a nice holiday weekend!|

  6. Na Sluder

    This site really has all the information and facts I wanted about this subject and didn’t know who to ask. |

  7. I’m gone to tell my little brother, that he should also visit this blog on regular basis to obtain updated from most recent gossip.|

  8. It’s in point of fact a nice and useful piece of info. I’m satisfied that you just shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.|

  9. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on a number of websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any kind of help would be greatly appreciated!|

  10. Ellamae Wolter

    Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all. However think about if you added some great pictures or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and clips, this blog could definitely be one of the very best in its field. Terrific blog!|

Leave a Reply