Logo

Bešamel

Bešamel je základná biela omáčka, z ktorej sa dajú pridaním rôznych surovín pripraviť iné omáčky. Vhodná je aj do lasagní. Spolu s bolonskou mäsovou omáčkou a parmezánom vytvára ideálnu kombináciu.

Ingrediencie:

Postup:

  1. Dáme na panvicu rozohriať maslo.
  2. Keď je maslo roztopené, pridáme k nemu múku a premiešame.
  3. Pridáme koreniny – soľ a čierne korenie podľa chuti, s muškátovým orieškom opatrne, má veľmi výraznú vôňu.
  4. Postupne pridávame za stáleho miešania vlažné mlieko.
  5. Pridáme strúhaný parmezán – čím viac, tým lepšie.
  6. Omáčka by mala mať pomerne hustú konzistenciu, asi ako riedky puding.
  7. Ochutnáme a podľa chuti ešte dosolíme alebo dokoreníme.
  8. Takto pripravenú omáčku môžeme použiť spolu s bolonskou omáčkou do lasagní.