Bezlaktózové Tiramisu

Suroviny:

  • 2 balenia piškóty dlhé
  • 250 g mascarpone bez laktózy
  • 2,5 žĺtky
  • 75 g cukor práškový
  • 0,5 ČL rum alebo aróma
  • 1,5 PL cukor práškový
  • 4 ČL kávy
  • kakao

Postup:

Z dvoch deci vody a štyroch čajových lyžičiek kávy uvaríme silnú kávu. K uvarenej káve pridáme 1,5 polievkovej lyžice práškového cukru a necháme vychladnúť. Do vychladnutej kávy pridáme rum alebo arómu. 

V miske zmiešame 75 gramov cukru so žĺtkami do hustej hmoty. K hladkej hmote pridáme mascarpone a vymiešame.

Pripravíme si formu. Na spodok formy poukladáme piškóty namočené v káve ( pozor aby sa nerozmočili), potrieme krémom a znova poukladáme namočené piškóty a znova krém. Vrch posypeme kakaom a uložíme do chladničky na noc.

Do krému môžete pridať maliny, jahody alebo iné ovocie.

Dobrú chuť.