Suroviny:
- 2 balenia piškóty dlhé
- 250 g mascarpone bez laktózy
- 2,5 žĺtky
- 75 g cukor práškový
- 0,5 ČL rum alebo aróma
- 1,5 PL cukor práškový
- 4 ČL kávy
- kakao
Postup:
Z dvoch deci vody a štyroch čajových lyžičiek kávy uvaríme silnú kávu. K uvarenej káve pridáme 1,5 polievkovej lyžice práškového cukru a necháme vychladnúť. Do vychladnutej kávy pridáme rum alebo arómu.
V miske zmiešame 75 gramov cukru so žĺtkami do hustej hmoty. K hladkej hmote pridáme mascarpone a vymiešame.
Pripravíme si formu. Na spodok formy poukladáme piškóty namočené v káve ( pozor aby sa nerozmočili), potrieme krémom a znova poukladáme namočené piškóty a znova krém. Vrch posypeme kakaom a uložíme do chladničky na noc.
Do krému môžete pridať maliny, jahody alebo iné ovocie.
Dobrú chuť.