Bezlepková pizza

  • Post author:
  • Post category:Recepty

Toto cesto je netradičné, lebo trošku pripomína cesto na naše rezance, takže sa trošku pri valkaní zapotíte. Použitím vláknimy zo skorocelových šupiek bude cesto podkysnuté, vláčne a citlivejšie. Výhodou tohto cesta je, že než Vám cesto nakysne medzitým si môžete doma niečo porobiť. 

Suroviny:

  • 10 g kvasníc
  • 3 dcl vody
  • 300 g ryžovej múky
  • 200 g kukuričnej múky
  • 50 g maizeny (kukuričného škrobu)
  • 2 polievkové lyžice Psyllium ( fiberHusk)
  • 1 lyžička soli

Postup:

Pripravíme si väčšiu misu, v ktorej zmiešame kvasnice s vlažnou vodou, pridáme ostatné suroviny a vymiesime tuhé a nelepivé cesto.

Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať na teplom mieste asi tri hodiny.

Po troch hodinách cesto rozdelíme na dve časti po 400g a vyvaľkáme pizze. Ak chceme len jednu pizzu druhé cesto necháme zabalené vo fólii, pretože cesto rýchlo obschýna.

Na pizzu dáme čo máme radi a pečieme pri 250 stupňoch 10 minút.

Dobrú chuť.