Toto cesto je netradičné, lebo trošku pripomína cesto na naše rezance, takže sa trošku pri valkaní zapotíte. Použitím vláknimy zo skorocelových šupiek bude cesto podkysnuté, vláčne a citlivejšie. Výhodou tohto cesta je, že než Vám cesto nakysne medzitým si môžete doma niečo porobiť.
Suroviny:
- 10 g kvasníc
- 3 dcl vody
- 300 g ryžovej múky
- 200 g kukuričnej múky
- 50 g maizeny (kukuričného škrobu)
- 2 polievkové lyžice Psyllium ( fiberHusk)
- 1 lyžička soli
Postup:
Pripravíme si väčšiu misu, v ktorej zmiešame kvasnice s vlažnou vodou, pridáme ostatné suroviny a vymiesime tuhé a nelepivé cesto.
Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať na teplom mieste asi tri hodiny.
Po troch hodinách cesto rozdelíme na dve časti po 400g a vyvaľkáme pizze. Ak chceme len jednu pizzu druhé cesto necháme zabalené vo fólii, pretože cesto rýchlo obschýna.
Na pizzu dáme čo máme radi a pečieme pri 250 stupňoch 10 minút.
Dobrú chuť.