Bezlepková roláda

  • Post author:
  • Post category:Recepty

Bezlepková roláda z pohankovej múky

Pri tejto roláde sa veľmi nenarobíte, časovo nieje vôbec náročná. Možno si aj pohankovú múku obľúbite, pretože v bezlepkovej kuchyni ju využijete ako pri varení tak aj pri pečení.

Suroviny:

  • 4 ks vajcia
  • 4 PL cukor kryštáľový
  • 3 PL mleté mandle
  • 2 PL múka pohánková 
  • 1 PL múka bezlepková Promix PK špeciál
  • 1 ČL škorica mletá
  • 3 PL  vlažná voda

Suroviny na krém:

  • 250 g tvaroh jemný
  • 1 bal. cukor vanilkový
  • kôra z polovice citróna
  • lekvár čučoriedkový
  • na posypanie cukor práškový

Postup:

Vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme mleté mandle, pohankovú múku, Promix PK špecial, škoricu, vodu a šľaháme. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielok. 

Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov cca 10-12 minút. 

Po upečení cesto hneď zrolujeme a necháme vychladnúť. 

Medzitým než nám upečené cesto vychladne, tak si pripravíme krém. Všetky suroviny okrem lekváru vyšľaháme v miske. 

Vychladnutú roládu rozrolujeme potrieme lekvárom a potom nanesieme krém. Roládu naspäť zrolujeme, posypeme cukrom a krájame približne na 1cm kúsky. 

Dobrú chuť.