Bezlepková roláda z pohankovej múky
Pri tejto roláde sa veľmi nenarobíte, časovo nieje vôbec náročná. Možno si aj pohankovú múku obľúbite, pretože v bezlepkovej kuchyni ju využijete ako pri varení tak aj pri pečení.
Suroviny:
- 4 ks vajcia
- 4 PL cukor kryštáľový
- 3 PL mleté mandle
- 2 PL múka pohánková
- 1 PL múka bezlepková Promix PK špeciál
- 1 ČL škorica mletá
- 3 PL vlažná voda
Suroviny na krém:
- 250 g tvaroh jemný
- 1 bal. cukor vanilkový
- kôra z polovice citróna
- lekvár čučoriedkový
- na posypanie cukor práškový
Postup:
Vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme mleté mandle, pohankovú múku, Promix PK špecial, škoricu, vodu a šľaháme. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielok.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov cca 10-12 minút.
Po upečení cesto hneď zrolujeme a necháme vychladnúť.
Medzitým než nám upečené cesto vychladne, tak si pripravíme krém. Všetky suroviny okrem lekváru vyšľaháme v miske.
Vychladnutú roládu rozrolujeme potrieme lekvárom a potom nanesieme krém. Roládu naspäť zrolujeme, posypeme cukrom a krájame približne na 1cm kúsky.
Dobrú chuť.