Logo

Bezlepková roláda z pohankovej múky

Pri tejto roláde sa veľmi nenarobíte, časovo nieje vôbec náročná. Možno si aj pohankovú múku obľúbite, pretože v bezlepkovej kuchyni ju využijete ako pri varení tak aj pri pečení.

Suroviny:

Suroviny na krém:

Postup:

Vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme mleté mandle, pohankovú múku, Promix PK špecial, škoricu, vodu a šľaháme. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielok. 

Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov cca 10-12 minút. 

Po upečení cesto hneď zrolujeme a necháme vychladnúť. 

Medzitým než nám upečené cesto vychladne, tak si pripravíme krém. Všetky suroviny okrem lekváru vyšľaháme v miske. 

Vychladnutú roládu rozrolujeme potrieme lekvárom a potom nanesieme krém. Roládu naspäť zrolujeme, posypeme cukrom a krájame približne na 1cm kúsky. 

Dobrú chuť.