Bezlepková vianočka

  • Post author:
  • Post category:Recepty

Suroviny:

  • 100 g Schär Mix B
  • 150 g Promix uni
  • 3 PL olej
  • soľ
  • 10 g droždie sušené
  • 2 PL kakao
  • 3 PL cukor kryštáľový
  • 1 ks bielok
  • hrozienka

Postup:

Všetky suroviny spolu zmiešame okrem kakaa a vypracujeme hladké cesto.

Tri pätiny cesta odložíme a pridáme kakao. Zvyšné biele cesto rozdelíme na tri časti a zapletieme vrkoč. Tmavé cesto rozdelíme na dve časti prepletieme a položíme na vrch zapleteného vrkoča. Vložíme do rúry, ktorú sme vyhriali na 180 stupňov a pečieme 20 minút.

Po vytiahnutí z rúry vianočku prikryte navlhčenou utierkou aby zmäkla.

Prajeme dobrú chuť.