Bezlepkový ovocný koláč s posýpkou

Týmto koláčom sa zavďačíte určite každej návšteve. Tento koláč nie, že je len jednoduchý, ale môžete naň použiť aké koľvek ovocie čo máte doma. Jeho prípravu zvládne úplne každý. 

Budeme potrebovať hrnček o objeme 200ml.

Suroviny:

  • 160 g cukor práškový
  • 200 g maslo ( môže byť aj hera)
  • 130 g múka kukuričná
  • 100 g múka pohánková
  • 1 balenie prášok do pečiva
  • 4 ks vajcia

Plnka:

  • 500 g tvaroh hrudkový
  • 200 g smotana kyslá
  • 2 ks žĺtok
  • 200 g cukor krupicový
  • 2 balenia puding vanilkový ( zlatý klas)
  • 2 PL  škrob kukuričný
  • ovocie podľa chuti

Posýpka:

  • 60 g cukor kryštáľový
  • 70 g maslo ( môže byť aj hera)
  • 100 g pohánkové vločky

Postup:

V šľahači vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom, pridáme múky s kypriacim práškom do pečiva a po jednom pridávame vajcia. Keď je cesto husté ( záleží od kvality kukuričnej múky) pridáme 0,5 dl mlieka. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie o rozmere 30×40 cm. 

Pripravíme si plnku. Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, žĺtkami, krupicovým cukrom, vanilkovým pudingom a kukuričným škrobom. Tvarohovú plnku rovnomerne natrieme na maslové cesto.

Na plnku poukladáme ovocie a urobíme si posýpku. Maslo, cukor a pohankové vločky spolu zmiešame a vytvoríme posýpku, ktorou posypeme vrch koláča. 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 60 minút. Hotový koláč nakrájame a podávame. Dobrú chuť.