Logo

Hľadala som tortu, ktorú by som mohla upiecť pri zvláštnych príležitostiach a chutila by všetkým. Našla som recept na čokoládovú tortu, ktorý som upravila podľa mňa. Táto torta obsahuje málo múky a veľa čokolády. Myslím si, že je vhodným prekvapením na kohokoľvek sviatok. Táto torta môže mať tiež rôzne variácie – či už podľa ovocia, ktoré použijete, alebo zmenou plnky za napr. karamelovú, alebo jahodovú. Karamelovú plnku vyrobíte zámenou čokolády za karamel, jahodovú zase pridaním jahôd miesto čokolády atď. Ak použijete banány nakrájané na kolieska, výsledok bude podobný známej krtkovej torte.

Ingrediencie:

Postup:

TIP: Na rozdelenie korpusu na dve polovice môžeme použiť aj niť. Korpus si v polovici jeho výšky po obvode jemne narežeme nožom. Odstrihneme si asi 30 cm dlhý kus tenkej nite a vložíme ju do zárezu po obvode korpusu. Konce nití ťaháme jemne od seba – tým sa niť zarezáva do korpusu a mala by ho prerezať na presné polovice.

Tento recept pre nás zaslala Muffinka. Ďakujeme