Čokoládové brownies

Čokoládové brownies bez mlieka a vajec

Suroviny:

  • 260 g hladkej múky
  • 50 g holandského kakaa
  • 250 g kryštálového cukru
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • ½ ČL soli
  • 200 ml rastlinného oleja
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 250 ml sójového mlieka
  • Plech v tvare štvorca 20×20 cm

Postup:

Vo väčšej mise zmiešame všetky sypké suroviny. Prilejeme olej, sójové mlieko a vanilkový extrakt zamiešame lyžicou alebo vareškou do hladkej hmoty.

Na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie vylejeme cesto a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút. Poprípade po 25 minútach špajdľou skontrolujte, pretože každá rúra pečie inak.

Vychladnutý koláč vyklopíme a nakrájame na kocky.

Pravý brownie je na povrchu popraskaný, chrumkavý a vo vnútri tuhý. 

Dobrú chuť.