Čokoládové brownies bez mlieka a vajec
Suroviny:
- 260 g hladkej múky
- 50 g holandského kakaa
- 250 g kryštálového cukru
- 2 ČL kypriaceho prášku
- ½ ČL soli
- 200 ml rastlinného oleja
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 250 ml sójového mlieka
- Plech v tvare štvorca 20×20 cm
Postup:
Vo väčšej mise zmiešame všetky sypké suroviny. Prilejeme olej, sójové mlieko a vanilkový extrakt zamiešame lyžicou alebo vareškou do hladkej hmoty.
Na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie vylejeme cesto a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút. Poprípade po 25 minútach špajdľou skontrolujte, pretože každá rúra pečie inak.
Vychladnutý koláč vyklopíme a nakrájame na kocky.
Pravý brownie je na povrchu popraskaný, chrumkavý a vo vnútri tuhý.
Dobrú chuť.