Crinkles

  • Post author:
  • Post category:Recepty

Suroviny:

  • 70 g vaječných bielkov ( asi dve vajíčka)
  • štipku soli
  • šťava z polovice citróna
  • 175 g kryštálového cukru
  • 240 g mandľovej múky
  • polovica čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 50 g farebnej cukrovej posýpky
  • 75 g pudrového cukru ( Korunný cukor)

Postup:

V miske si vyšľaháme bielka s kryštálovým cukrom a štipkou soli do hustej peny. Tesne pred koncom šľahania bielok pridáme citrónovú šťavu a ešte chvíľu šľaháme. Pridáme mandľovú múku, vanilkový extrakt, farebnú cukrovú posýpku a všetko spolu dobre premiešame.

Na pracovnú dosku nasypeme púdrový cukor, v ktorom budeme obaľovať crinkles. Z cesta vypracujeme guľky s priemerom 2,5 cm, ktoré obalíme v púdrovom cukre. Obalené guľky ukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov asi 15 minút. Hotové sú vtedy, keď v popraskaných miestach začnú hnednúť. Po vytiahnutí z rúry ich ešte necháme na plechu 5 minút, a potom ich necháme vychladnúť na mriežke. 

Crinkles skladujte vo vzduchotesnej nádobe na chladnejšom mieste 7 dní. 

Dobrú chuť.