Suroviny:
- 70 g vaječných bielkov ( asi dve vajíčka)
- štipku soli
- šťava z polovice citróna
- 175 g kryštálového cukru
- 240 g mandľovej múky
- polovica čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 50 g farebnej cukrovej posýpky
- 75 g pudrového cukru ( Korunný cukor)
Postup:
V miske si vyšľaháme bielka s kryštálovým cukrom a štipkou soli do hustej peny. Tesne pred koncom šľahania bielok pridáme citrónovú šťavu a ešte chvíľu šľaháme. Pridáme mandľovú múku, vanilkový extrakt, farebnú cukrovú posýpku a všetko spolu dobre premiešame.
Na pracovnú dosku nasypeme púdrový cukor, v ktorom budeme obaľovať crinkles. Z cesta vypracujeme guľky s priemerom 2,5 cm, ktoré obalíme v púdrovom cukre. Obalené guľky ukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov asi 15 minút. Hotové sú vtedy, keď v popraskaných miestach začnú hnednúť. Po vytiahnutí z rúry ich ešte necháme na plechu 5 minút, a potom ich necháme vychladnúť na mriežke.
Crinkles skladujte vo vzduchotesnej nádobe na chladnejšom mieste 7 dní.
Dobrú chuť.