Logo

Suroviny:

Postup:

V miske si vyšľaháme bielka s kryštálovým cukrom a štipkou soli do hustej peny. Tesne pred koncom šľahania bielok pridáme citrónovú šťavu a ešte chvíľu šľaháme. Pridáme mandľovú múku, vanilkový extrakt, farebnú cukrovú posýpku a všetko spolu dobre premiešame.

Na pracovnú dosku nasypeme púdrový cukor, v ktorom budeme obaľovať crinkles. Z cesta vypracujeme guľky s priemerom 2,5 cm, ktoré obalíme v púdrovom cukre. Obalené guľky ukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov asi 15 minút. Hotové sú vtedy, keď v popraskaných miestach začnú hnednúť. Po vytiahnutí z rúry ich ešte necháme na plechu 5 minút, a potom ich necháme vychladnúť na mriežke. 

Crinkles skladujte vo vzduchotesnej nádobe na chladnejšom mieste 7 dní. 

Dobrú chuť.