Logo

Cesto:

Plnka:

Sneh:

Postup

Oddelíme si žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a maslom. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec mlieko. Cesto vylejeme na maslom vymastený plech posypaný strúhankou a pečieme 15 minút na 170°C. 

Medzitým si pripravíme plnku. Hrušky umyjeme, očistíme a nastrúhame nahrubo. Prebytočnú šťavu zlejeme a dáme variť spolu s cukrom a škoricou. Keď je zmes teplá, vlejeme Zlaty klas rozmiešaný v troche vody a chvíľu povaríme. Zmes necháme trochu vychladnúť a ešte vlažnú ju vylejeme na upečené cesto. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nanesieme na plnku a stierkou uhladíme. Vrch posypeme posekanými vlašskými orechami. Pečieme 15-20 minút na 160°C. Dobrú chuť!