Jablkový dezert bez laktózy

  • Post author:
  • Post category:Recepty

Suroviny:

  • 600 ml kokosového/ovseného/pohánkového mlieka
  • 8 PL bezlepkových ovsených vločiek
  • 2 PL chia semienok
  • 5 PL vanilkového erythritu
  • 4 PL kokosovej múky
  • 2 ks jabĺk
  • 2 PL medu
  • 1 KL sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva
  • 1 vajce 
  • kokosový olej na vymastenie

Postup:

Ovsené vločky, chia semienka a vanilkový cukor povaríme v horúcom mlieku asi 5 minút a 10 minút necháme odstáť. Potom k tomu pridáme sódu bikarbónu a vajíčko. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme si vymastili kokosovým olejom a vysypali kokosovou múkou. Na vrch dáme jablká nakrájané na tenké mesiačiky, polejeme cik-cak medom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 20 minút. 

 

Koláč je hotový vtedy, keď začnú okraje a vrch hnednúť. 

Koláč je jednoduchý, zdravý a bez laktózy.

 

Prajeme dobrú chuť.