Suroviny:
- 250 ml kokosový nápoj
- 250 ml kokosová alternatíva smotany
- 4 ks želatína v plátkoch
- 1 ks vanilkový struk
- 300 g maliny
- 6 PL cukor kryštálový
- 1 PL škrobu
- 4 lístky mäty na ozdobu
Postup:
Kokosový nápoj, kokosovú altrenatívu smotany, dve lyžice cukru a dreň z vanilkového struku spolu zohrejeme pod bod varu. Pridáme namočenú plátkovú želatínu a zmiešame. Precedíme do formičiek alebo malých misiek a necháme v chladničke stuhnúť. Najlepšie cez noc.
Než začneme servírovať pripravíme si malinovú omáčku. Zľahka skaramelizujeme dve polievkové lyžice cukru, pridáme maliny a varíme dovtedy, kým sa nám polovica malín nerozvarí. Zľahka primiešame škrob. Omáčku môžeme podávať za studena alebo za tepla, poprípade studenú nalejeme na panna cottu a necháme spolu stuhnúť.