Suroviny:
- 10 vajec
- 10 PL polohrubej múky
- 10 PL cukru
- 1 ks kypriaci prášok (do pečiva)
Krém:
- 2ks mascarpone
- 2ks tvaroh jemný
- 2ks šľahačka, stužovač
- ríbezľový alebo iný pikantný džem
Postup:
Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Spojíme s múkou a kypriacim práškom (múku odporúčam preosiať) postupne pridáme sneh, ktorý zľahka premiešame. Pečieme na 180 stupňov 20 minút. Necháme vychladnúť.
Krém:
Vyšľaháme si šľahačku so stužovačom, zmiešame s tvarohom a mascarpone.
Korpus rozkrájame na tri rovnaké časti. Odporúčame tortu rezať dlhým tenkým nožom, pomalými pohybmi dokola na cukrárskej točni. Pokiaľ nemáte točňu, dá sa nahradiť táckou s hladkým povrchom. Pokiaľ si neveríte, že zvládnete odrezať poschodia rovno, môžete si pomôcť špeciálnou formou na krájanie korpusov.
Najprv natrieme džemom a potom dáme krém. Zvyšok už necháme na vašej fantázii. Prajeme dobrú chuť.
Ak vyskúšate tento recept radi privítame vašu skúsenosť, rady, tipy čo ste zmenili, alebo pridali. Tešíme sa na Vaše príspevky.