Logo

Na týchto medových rezoch si pochutia nielen tí čo nemôžu laktózu, ale aj celiatici. Možno sa recept bude zdať niekomu náročnejší, za to určite neoľutujete. Recept je na veľkosť plechu 25 x 37 x 3 cm

Suroviny na cesto:

Suroviny na krém:

Na potretie cesta:

Postup:

Mlieko s cukrom rozpustíme na miernom ohni a povaríme do hladkej zmesi. Odstavíme zo sporáka a primiešame med.

Nachystáme si druhý hrniec, v ktorom vymiešame vajce s roztopeným kokosovým tukom, ku ktorému pridáme medový základ a všetko spolu vymiešame do hladka. K hladkej zmesi pridáme múky, sódu bikarbónu a vymiesime cesto.

Cesto rozdelíme na tri časti a na papieri na pečenie valčekom vyvaľkáme na tenko na veľkosť plechu.

Pláty pečieme do hneda pri 170 stupňoch. Zo začiatku pláty budú tvrdé, ale netreba sa báť, odležaním zmäknú ( na druhý deň budú krájateľné a na tretí úplne mäkké).

Nasleduje príprava krému. Dva deci mlieka s cukrom a čokoládou privedieme do varu. Medzitým v druhej polovici mlieka vymiešame dohladka potravinový škrob s vanilkovým cukrom a pridáme do prvej časti uvareného mlieka a za stáleho miešania zahustíme. 

Takto hotový krém necháme vychladnúť a občas premiešame, aby sa nevytvorili hrudky. Zmäknuté maslo s citrónovou šťavou vymiešame dohladka a pridáme k úplne vychladnutému krému.

Poslednou fázou je nanášanie krému s džemom na pláty. Najprv nanesieme na spodný plát džem a potom krém. Takto pokračujeme až po vrchný plát, na ktorý pôjde čokoládová poleva. Čokoládovú polevu si urobíme tak, že čokoládu rozpustíme  v malom množstve kokosového oleja. 

Doporučujeme nechať odležať aspoň do druhého dňa.

Prajeme dobrú chuť.