Suroviny:
- 150 g cukor práškový
- 2 ks vajcia
- 2 PL med
- 1 ČL sóda bikarbóna
- 50 g maslo
- 400 g hladká múka špeciál
Plnka:
- 500ml mlieko
- 2 ks Zlatý klas
- 1 ks vanilínový cukor
- 250 g maslo
- 200 g cukor práškový
- podľa chuti lekvár
Poleva:
- Tmavá čokoláda
Postup:
Zmiešame cukor, vajcia, med, maslo a sódu. Za stáleho miešania zohrievame nad parou (nádobu držíme nad hladinou vody a zohrievame skoro až do bodu varu) pokiaľ nám hmota nezhustne a všetko sa pekne nespojí. Pridáme do múky a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti a vytvarujeme guľky.
Každú jednu guľku vyvaľkáme podľa veľkosti plechu (na tenko), plech musí byť dobre potretý olejom a pečieme pri 180 stupňoch 8-10 minút . Po upečení hneď za tepla cesto vytiahneme z plechu inak by sa prilepilo.
Pripravíme si plnku. Uvaríme si v mlieku zlatý klas a necháme vychladnúť. Pokiaľ nám puding chladne tak si vyšľaháme maslo. Spojíme s vychladnutým pudingom a dobre vyšľaháme.
Ideme plniť. Položíme prvý plát, ktorý potrieme jednou polovicou plnky, položíme druhý plát potrieme lekvárom, položíme tretí plát, potieme plnkou a dáme posledný štvrtý plát. Rez zaťažíme a necháme odstáť do druhého dňa.
Na druhý deň polejeme čokoládou, ktorú sme si rozpustili nad parou necháme stuhnúť a krájame na rezy.
Prajeme dobrú chuť.
Skúsili ste naše recepty? Dajte nám o nich vedieť alebo pošlite foto na náš facebook a my ju zverejníme.