Logo

Suroviny:

Plnka:

Poleva:

Postup:

Zmiešame cukor, vajcia, med, maslo a sódu. Za stáleho miešania zohrievame nad parou (nádobu držíme nad hladinou vody a zohrievame skoro až do bodu varu) pokiaľ nám hmota nezhustne a všetko sa pekne nespojí. Pridáme do múky a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti a vytvarujeme guľky.

Každú jednu guľku vyvaľkáme podľa veľkosti plechu (na tenko), plech musí byť dobre potretý olejom a pečieme pri 180 stupňoch 8-10 minút . Po upečení hneď za tepla cesto vytiahneme z plechu inak by sa prilepilo. 

Pripravíme si plnku. Uvaríme si v mlieku zlatý klas a necháme vychladnúť. Pokiaľ nám puding chladne tak si vyšľaháme maslo. Spojíme s vychladnutým pudingom a dobre vyšľaháme. 

Ideme plniť. Položíme prvý plát, ktorý potrieme jednou polovicou plnky, položíme druhý plát potrieme lekvárom, položíme tretí plát, potieme plnkou a dáme posledný štvrtý plát. Rez zaťažíme a necháme odstáť do druhého dňa. 

Na druhý deň polejeme čokoládou, ktorú sme si rozpustili nad parou necháme stuhnúť a krájame na rezy.

Prajeme dobrú chuť.

Skúsili ste naše recepty? Dajte nám o nich vedieť alebo pošlite foto na náš facebook a my ju zverejníme.