Medový krémeš

Suroviny na cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 žĺtky
  • 5 g sódy bikarbóny
  • 90 g masla
  • 50 g tekutého medu

Krém:

  • 1 liter mlieka
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 žĺtky
  • 3 balenia pudingového prášku ( odporúčame Pravú vanilku od Dr. Oetkera)
  • 400 g zmäknutého masla

Šľahačka:

  • 700 g smotany na šľahanie 40% (odporúčame značku Kunín)
  • 120 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 stužovač šľahačky

 

Postup:

Do misy preosejeme múku, práškový cukor a pridáme ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske alebo podložke na veľkosť plechu (35×25 cm). Pomocou valčeka prenesieme prvú časť na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 8-10 minút na 160°C. Upečený plát necháme vychladnúť, otočíme a odstránime papier. Rovnako upečieme aj druhý plát. 

Krém:

Z mlieka, cukrov, žĺtkov a pudingových práškov uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Potom do neho po častiach zašľaháme zmäknuté maslo. 

Prvý plát preložíme na obrátený plech alebo podložku a nanesieme krém (ako pomôcka poslúži kovový ráfik, ak máte k dispozícii, krém tak bude pekne zarovnaný). Na krém nanesieme šľahačku ktorú si pripravíme vyšľahaním smotany, cukrov a stužovača. Rovnomerne uhladíme a položíme druhý plát. Dáme do chladničky najlepšie cez noc. Na druhý deň pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť.