Logo

Suroviny na cesto:

Krém:

Šľahačka:

 

Postup:

Do misy preosejeme múku, práškový cukor a pridáme ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske alebo podložke na veľkosť plechu (35×25 cm). Pomocou valčeka prenesieme prvú časť na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 8-10 minút na 160°C. Upečený plát necháme vychladnúť, otočíme a odstránime papier. Rovnako upečieme aj druhý plát. 

Krém:

Z mlieka, cukrov, žĺtkov a pudingových práškov uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Potom do neho po častiach zašľaháme zmäknuté maslo. 

Prvý plát preložíme na obrátený plech alebo podložku a nanesieme krém (ako pomôcka poslúži kovový ráfik, ak máte k dispozícii, krém tak bude pekne zarovnaný). Na krém nanesieme šľahačku ktorú si pripravíme vyšľahaním smotany, cukrov a stužovača. Rovnomerne uhladíme a položíme druhý plát. Dáme do chladničky najlepšie cez noc. Na druhý deň pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť.