Suroviny na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 200 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 2 žĺtky
- 5 g sódy bikarbóny
- 90 g masla
- 50 g tekutého medu
Krém:
- 1 liter mlieka
- 200 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 žĺtky
- 3 balenia pudingového prášku ( odporúčame Pravú vanilku od Dr. Oetkera)
- 400 g zmäknutého masla
Šľahačka:
- 700 g smotany na šľahanie 40% (odporúčame značku Kunín)
- 120 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 stužovač šľahačky
Postup:
Do misy preosejeme múku, práškový cukor a pridáme ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske alebo podložke na veľkosť plechu (35×25 cm). Pomocou valčeka prenesieme prvú časť na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 8-10 minút na 160°C. Upečený plát necháme vychladnúť, otočíme a odstránime papier. Rovnako upečieme aj druhý plát.
Krém:
Z mlieka, cukrov, žĺtkov a pudingových práškov uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Potom do neho po častiach zašľaháme zmäknuté maslo.
Prvý plát preložíme na obrátený plech alebo podložku a nanesieme krém (ako pomôcka poslúži kovový ráfik, ak máte k dispozícii, krém tak bude pekne zarovnaný). Na krém nanesieme šľahačku ktorú si pripravíme vyšľahaním smotany, cukrov a stužovača. Rovnomerne uhladíme a položíme druhý plát. Dáme do chladničky najlepšie cez noc. Na druhý deň pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť.