Suroviny:
- 1 balík mrazený špenát
- 120 g polohrubá múka
- 6ks vajcia
- 1ČL olej
- 1ČL maslo
- 100 g hydinová šunka
- 1 ks tavený syr ( najlepšie v črievku)
- 1ks cibuľa
- trocha soli
- 1 strúčik cesnaku
Postup:
Špenát najskôr rozmrazíme, pridáme polohrubú múku, prelisovaný cesnak, 3 žĺtka, maslo, olej a soľ. V osobitnej nádobe si zo zvyšných troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec vmiešame do špenátovej hmoty. Cesto vlejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 150 °C po dobu 10-15 minút.
Po upečení položíme na cesto navlhčenú utierku, stočíme a necháme odpočívať zopár minút. Následne cesto odrolujeme a naspäť zrolujeme už bez utierky a necháme vychladnúť.
Pripravíme si náplň. 3 vajíčka uvaríme natvrdo, potom nakrájame na jemno, primiešame tavený syr a nadrobno nakrájanú hydinovú šunku a cibuľu.
Roládu odrolujeme, natrieme pripravenou náplňou a znovu zrolujeme. Opatrne zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť.
Skúsili ste naše recepty? Dajte nám o nich vedieť alebo pošlite foto na náš facebook a my ju zverejníme.