Logo

Ingrediencie na formu s Ø 24 cm

Korpus : 

Plnka :

Jahodové želé:

Ostatné : 

Jahodový džem na potretie korpusu (môžete vynechať)

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s horúcou vodou elektrickým ručným šľahačom do peny. Za stáleho miešania vmiešame cukor a pridáme olej.  Múku zmiešame s práškom do pečiva a na najnižších otáčkach krátko zašľaháme do hmoty. Cesto vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a rovnomerne uhladíme (papier na pečenie dávame len na spodok formy). Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 160° približne 20 minút (odporúčam sledovať, nakoľko každá rúra pečie inak).
  2. Upečený korpus necháme vychladnúť, pomocou noža oddelíme okraje formy a stiahneme papier na pečenie. Korpus položíme na podnos a pripevníme očistený okraj formy. Následne korpus potrieme tenkou vrstvou jahodového džemu (tento krok môžete vynechať).
  3. Na prípravu plnky vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom. Kyslú smotanu zmiešame s práškovým cukrom a vmiešame do šľahačky a už iba pár sekúnd spolu zmixujeme. Natrieme na korpus, uhladíme a dáme stuhnúť do chladničky.
  4. Rozmixované jahody vložíme do hrnca a pridáme cukor. Zlatý klas rozmiešame vo vode, prilejeme k jahodám a prevaríme, pokiaľ nám zmes nestuhne. Mierne vychladnuté želé natrieme navrch torty.
  5. Dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc. Vrch torty ľubovoľne ozdobíme, napríklad zvyškom jahôd alebo šľahačkou. Dobrú chuť!