Ingrediencie na formu s Ø 24 cm
Korpus :
- 2 vajcia
- 2 PL kryštálového cukru
- 3 PL polohrubej múky
- 50 ml horúcej vody
- 50 ml oleja
- 1 KL kypriaceho prášku do pečiva
Plnka :
- 250 ml smotany na šľahanie 33%
- 250 g kyslej smotany
- 1 bal stužovača šľahačky Dr. Oetker
- 2 PL práškového cukru
Jahodové želé:
- 250 g rozmixovaných jahôd (ak neobľubujete jahody, kľudne použite iné ovocie)
- 2 – 3 PL práškového cukru (záleží od sladkosti ovocia, ktoré použijete)
- 250 ml vody
- ½ bal Zlatého klasu
Ostatné :
Jahodový džem na potretie korpusu (môžete vynechať)
- Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s horúcou vodou elektrickým ručným šľahačom do peny. Za stáleho miešania vmiešame cukor a pridáme olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a na najnižších otáčkach krátko zašľaháme do hmoty. Cesto vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a rovnomerne uhladíme (papier na pečenie dávame len na spodok formy). Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 160° približne 20 minút (odporúčam sledovať, nakoľko každá rúra pečie inak).
- Upečený korpus necháme vychladnúť, pomocou noža oddelíme okraje formy a stiahneme papier na pečenie. Korpus položíme na podnos a pripevníme očistený okraj formy. Následne korpus potrieme tenkou vrstvou jahodového džemu (tento krok môžete vynechať).
- Na prípravu plnky vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom. Kyslú smotanu zmiešame s práškovým cukrom a vmiešame do šľahačky a už iba pár sekúnd spolu zmixujeme. Natrieme na korpus, uhladíme a dáme stuhnúť do chladničky.
- Rozmixované jahody vložíme do hrnca a pridáme cukor. Zlatý klas rozmiešame vo vode, prilejeme k jahodám a prevaríme, pokiaľ nám zmes nestuhne. Mierne vychladnuté želé natrieme navrch torty.
- Dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc. Vrch torty ľubovoľne ozdobíme, napríklad zvyškom jahôd alebo šľahačkou. Dobrú chuť!