Torta so šľahačkou a jahodovým želé

Ingrediencie na formu s Ø 24 cm

Korpus : 

  • 2 vajcia
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 3 PL polohrubej múky
  • 50 ml horúcej vody
  • 50 ml oleja
  • 1 KL kypriaceho prášku do pečiva

Plnka :

  • 250 ml smotany na šľahanie 33%
  • 250 g kyslej smotany
  • 1 bal stužovača šľahačky Dr. Oetker
  • 2 PL práškového cukru

Jahodové želé:

  • 250 g rozmixovaných jahôd  (ak neobľubujete jahody, kľudne použite iné ovocie)
  • 2 – 3 PL práškového cukru (záleží od sladkosti ovocia, ktoré použijete)
  • 250 ml vody
  • ½ bal Zlatého klasu

Ostatné : 

Jahodový džem na potretie korpusu (môžete vynechať)

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s horúcou vodou elektrickým ručným šľahačom do peny. Za stáleho miešania vmiešame cukor a pridáme olej.  Múku zmiešame s práškom do pečiva a na najnižších otáčkach krátko zašľaháme do hmoty. Cesto vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a rovnomerne uhladíme (papier na pečenie dávame len na spodok formy). Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 160° približne 20 minút (odporúčam sledovať, nakoľko každá rúra pečie inak).
  2. Upečený korpus necháme vychladnúť, pomocou noža oddelíme okraje formy a stiahneme papier na pečenie. Korpus položíme na podnos a pripevníme očistený okraj formy. Následne korpus potrieme tenkou vrstvou jahodového džemu (tento krok môžete vynechať).
  3. Na prípravu plnky vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom. Kyslú smotanu zmiešame s práškovým cukrom a vmiešame do šľahačky a už iba pár sekúnd spolu zmixujeme. Natrieme na korpus, uhladíme a dáme stuhnúť do chladničky.
  4. Rozmixované jahody vložíme do hrnca a pridáme cukor. Zlatý klas rozmiešame vo vode, prilejeme k jahodám a prevaríme, pokiaľ nám zmes nestuhne. Mierne vychladnuté želé natrieme navrch torty.
  5. Dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc. Vrch torty ľubovoľne ozdobíme, napríklad zvyškom jahôd alebo šľahačkou. Dobrú chuť!