Tvarohový zákusok

Tvarohový zákusok

Korpus:

  • 7ks vajec
  • 5PL špaldovej, celozrnnej, bezlepkovej alebo polohrubej múky
  • 2PL kakaa
  • 7PL  trstinového alebo kryštáloveho cukru
  • 1⁄2 balíčka prášku do pečiva
  • 1ks vanilkový cukor

Tvarohová plnka:

  • 1l mlieka
  • 2 balíky zlatého klasu
  • 2PL kryštálového cukru
  • 2 balíky vanilkového cukru alebo vanilkovej esencie
  • 60g masla
  • 500g jemného tvarohu

Smotanová náplň:

  • 250ml šľahačkovej smotany
  • 250g mascarpone (môže byť aj  jemný tvaroh alebo šľahačka)
  • 1PL práškového cukru

Postup:

V miske si vyšľaháme vajíčka s cukrom do hustej peny, ku ktorej zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Takto vymiešané cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 minút alebo podľa potreby. 

Pripravíme si tvarohový krém. Uvaríme si puding z mlieka, zlatého klasu a cukru. Do horúceho pudingu primiešame maslo. Premiešame aby sa zmes spojila a potom primiešame tvaroh. Ešte teplú zmes natrieme na vychladený korpus a necháme vychladnúť. 

Ako posledné si pripravíme šľahačku. Šľahačku vyšľaháme s cukrom a k vyšľahanej šľahačke pridáme mascarpone. Premiešame aby sa obidve hmoty spojili. Natrieme na vychladnutý puding a dáme do chladničky stuhnúť. Takto vychladený zákusok nakrájame a podávame. Dobrú chuť.