Tvarohový zákusok
Korpus:
- 7ks vajec
- 5PL špaldovej, celozrnnej, bezlepkovej alebo polohrubej múky
- 2PL kakaa
- 7PL trstinového alebo kryštáloveho cukru
- 1⁄2 balíčka prášku do pečiva
- 1ks vanilkový cukor
Tvarohová plnka:
- 1l mlieka
- 2 balíky zlatého klasu
- 2PL kryštálového cukru
- 2 balíky vanilkového cukru alebo vanilkovej esencie
- 60g masla
- 500g jemného tvarohu
Smotanová náplň:
- 250ml šľahačkovej smotany
- 250g mascarpone (môže byť aj jemný tvaroh alebo šľahačka)
- 1PL práškového cukru
Postup:
V miske si vyšľaháme vajíčka s cukrom do hustej peny, ku ktorej zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Takto vymiešané cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 minút alebo podľa potreby.
Pripravíme si tvarohový krém. Uvaríme si puding z mlieka, zlatého klasu a cukru. Do horúceho pudingu primiešame maslo. Premiešame aby sa zmes spojila a potom primiešame tvaroh. Ešte teplú zmes natrieme na vychladený korpus a necháme vychladnúť.
Ako posledné si pripravíme šľahačku. Šľahačku vyšľaháme s cukrom a k vyšľahanej šľahačke pridáme mascarpone. Premiešame aby sa obidve hmoty spojili. Natrieme na vychladnutý puding a dáme do chladničky stuhnúť. Takto vychladený zákusok nakrájame a podávame. Dobrú chuť.