Suroviny:
- 500 g bezlaktózového jemného tvarohu
- 280 g bezlaktózového gréckeho jogurtu
- 3 vajcia
- 1 vanilkový pudingový prášok ( bez laktózy)
- vanilkový extrakt
- 2 PL bezlepkovej ovsenej múky
- 4 PL práškového erythritu
- 300 g mrazeného alebo čerstvého lesného ovocia (môže to byť aj akýkoľvek iný druh ovocia)
- kokosový tuk
Postup:
Zmiešame tvaroh, jogurt, pudingový prášok, vajcia, múku zmiešanú s cukrom, potom pridáme aj pár kvapiek vanilkového extraktu.
Dve tretiny cesta vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vymastili kokosovým tukom. Do zvyšného cesta vmiešame ovocie a vylejeme do formy k prvej časti cesta.
Zvyšné ovocie dáme navrch a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 minút.
Tip: Tortu môžete poliať čokoládovou polevou.
Dobrú chuť.